Az alulműködés és a súlygyarapodás 1.

Akkor sem kell kétségbe esni, ha a hypotireózis miatt elhíztunk, hiszen vannak olyan változtatások, amiknek köszönhetően vissza lehet nyerni a normális testsúlyt. Ha a következő lépéseket betartjuk, akkor a pajzsmirigy alulműködés során sem kell elhízással számolnunk.

pajzsmirigy13.jpg

A következő tünetek ismerősen csengenek?

Gyengeség, fáradtság / álmosság, száraz és durva bőr, hajhullás, törékeny haj, rossz memória és koncentráció, székrekedés, depresszió, súlygyarapodás, nyelési nehézség, puffadt arc és a kéz, merevség és izomfájdalom. Ha igen, akkor legjobb, ha a következő irányelveket követjük és betartjuk.

1. Olyan ételeket együnk, amik gazdagok a tirozin nevű aminosavban. Ez azért hasznos, mert a tirozin hozzátapad a jódhoz és együtt tiroxin lesz belőlük, ami a pajzsmirigy egy fontos hormonja. A tirozinnal sokkal jobban fogjuk magunkat érezni és a felhalmozódott zsírpárnák is csökkenni fognak.

Tirozint tartalmaz: csirkemell, hal, pulyka, alacsony zsírtartalmú tej, joghurt, avokádó, lencse, banán, tök- és szezámmag, mandula

2. Ezek mellé nagyon fontos, hogy jódban gazdag ételeket is fogyasszunk, például sós tengerből származó halakat, sushit, tengeri hínárt. Ezek a dolgok furcsán hangozhatnak, de legalább olyan hatékonyak, mint a jódtabletta.

3. Fontos a rostban gazdag élelmiszerek fogyasztása is, mert ezek enyhítik a székrekedést, ami egyébként a pajzsmirigy alulműködésnél gyakran jelentkezik.