A hangulat, a diéta és a pajzsmirigy

pajzsmirigy11.jpgMinden nőben megvan a vágy, hogy jól nézzen ki és erősnek mutatkozzon a világban. Nőként arra törekszünk, hogy hasunk lapos, hajunk gyönyörű, arcunk sima legyen, hogy napközben hatékonyan tudjunk dolgozni, és hogy éjszaka is aktív életet élhessünk. Azonban ehhez nagyon sokat kell tenni. Például oda kell figyelnünk az étrendre, arra, hogy mit eszünk, és sokszor bármennyire is figyelünk erre, a fogyás mégsem indul be. Hiába nélkülözünk, a kilóktól nem tudunk megszabadulni. Ilyen esetben fennáll a pajzsmirigy probléma esélye, éppen ezért nagyon fontos, hogy ellátogassunk az orvosunkhoz és megvizsgáltassuk magunkat.

A diéta sikertelenségét okozhatja az is, hogy nem vagyunk elég motiváltak. Az érzelmeink nagymértékben befolyásolják a testsúlyunkat, mivel ha valami sikertelenség történik velünk és attól szomorúak leszünk, akkor hajlamosabbak lehetünk többet enni, elfeledkezni a kitűzött céljainkról stb...stb. Ilyenkor érdemes elmenni egy életvezetési tanácsadóhoz vagy egy éleslátó baráthoz, aki segíthet rávilágítani ezekre a dolgokra.

A pajzsmirigy is komolyan befolyásolja a testsúlyunkat, így ha annak működése lelassult, akkor is nehéz lehet a fogyókúra. Ennek tünetei a következők: lelassult anyagcsere, depresszív hangulat, feledékenység, puffadás, székrekedés, emésztési zavarok, fáradtság, levertség. Ha viszont hormonpótlókkal kezeljük ezt a problémát, akkor a fogyás is eredményesebb lehet.